Atelier, 2018, foto Roos Aldershoff

Beeldend kunstenaar

Bea van der Heijden (1963) studeerde aan de Academie van Beeldende Vorming in Tilburg waar ze werd opgeleid als beeldend kunstenaar en docent Tekenen. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met Grafisch ontwerpen. Na een aantal jaren als grafisch ontwerper en illustrator maakte ze in 2004 de overstap naar autonoom beeldend werk. Sinds 2006 exposeert ze regelmatig en werkt aan diverse projecten.

Over mijn werk

In mijn werk komen dromen, fantasie en werkelijkheid bij elkaar. Persoonlijke verhalen over herkenbare thema’s als identiteit, relaties, emoties en leven en dood zijn aanleiding. Het vastleggen van de gevoelens bij deze thema’s staat centraal in mijn werk en ze prikkelen de fantasie, herinneringen en gevoelens van de kijker, waardoor herkenning en verbinding kan ontstaan.
Ik verbeeld deze thema’s in grafische- en gemengde technieken en geef ze vorm met figuratieve elementen. Hoewel de werkelijkheid wordt geabstraheerd, blijven beeldelementen herkenbaar. Mijn werk is vooral suggestief en associatief. Het zijn vaak sfeerbeelden met een intense emotionele en poëtische lading.

Scroll naar boven