De Buitenplaats verbeeld

Speciaal voor Kasteel Groeneveld in Baarn, heb ik werk gemaakt rondom het thema De Buitenplaats Verbeeld. Aanknopingspunt voor dit project van de Gooise Kunst Kring, vond ik in de geschiedenis van Kasteel Groeneveld. Vooral de kledingstijl van rond 1750-1850 sprak daarin tot mijn verbeelding. Van de gegoede burgers die hier wandelden en zich vermaakten.

» lees verder

Hun manier van kleden en de grafische patronen in hun kleding waren inspiratiebron voor nieuw werk. Niet door de oude werkelijkheid na te bootsen maar door bepaalde kenmerken te gebruiken om tot nieuwe verbeelding te komen. Om de mens achter het zichtbare bloot te leggen.

Het resultaat is een serie grafiek met de titel Verlangen. Zo toont het ene werk een vrouw op de rug gezien die als het ware wilt verdwijnen in het water dat haar omhult. Op een ander werk staat een vrouw in een hoepelrok, als een kooi, van waaruit zij verlangend uitkijkt naar de lege omgeving om haar heen. In het laatste werk in deze serie koestert een vrouw de bladeren om haar heen, waaronder die van de ‘Tulpenboom’, die ook in de tuin rondom het kasteel te zien is.

» sluiten

Serie in klein formaat

Ondraaglijk mooi

Voor de tentoonstelling Ondraaglijk mooi, Grafiekbiënnale, Sint-Niklaas, België, 2013, maakte ik deze serie in Kleingrafiek. Voorwaarde voor deze Kleingrafiek is dat het beeld niet groter is dan 13 x 13 cm en de papieren drager niet groter dan 20 x 15 cm.

Kleingrafiek

Scroll naar boven