Karakters

Een ode aan eigenheid

De serie ‘Karakters’ is een ode aan eigenheid, in de vorm van een kleurrijke verzameling miniatuurkopjes. Verschillende eigenschappen zijn verbeeld met herkenbare thema’s als identiteit, relaties, emoties en leven en dood. Soms anekdotisch, symbolisch, emotioneel, raadselachtig of poëtisch. Ieder kopje is anders en uniek, een eigen karakter, en maakt deel uit van een groter geheel, net als de mens.
Iedereen zou de kans moeten krijgen om te blijven dromen en zijn eigenheid te durven leven. We moeten niemand in hokjes duwen, er zit juist kracht en schoonheid in de verschillen.

» lees verder

Het werkproces
De basis van ieder kopje is van papier. Papier dat is gemaakt van de resten van diverse soorten papier, inkttekeningen en lino’s, die in kleine stukjes worden verscheurd, in water geweekt en vervolgens tot pulp vermalen. Soms zijn er ook andere materialen, zoals katoen en zaagsel, aan de pulp toegevoegd. Met een schepraam worden vellen papier geschept uit de pulp. Hiervan worden de kopjes met een gipsen of rubberen mal gemaakt.

De kopjes worden na droging bewerkt met diverse materialen, zoals verf, inkt, klei, gips en gevonden voorwerpen. Tijdens het creëren ontstaan soms vanzelf bruikbare beeldelementen, zoals het scheuren van het papier of het craqueleren van de verf.

Installatie
De installatie van een wand met kopjes is kleurrijk en divers, net als de verzameling eigenschappen die mensen uniek maakt. Vanwege het kleine formaat van de kopjes, gemiddeld 7 x 5 x 3 cm, moet je inzoomen, wat het naar binnen kijken, het waarnemen, versterkt.

» sluiten

Scroll naar top